Сучасні димарі є унікальною інженерно-технічною конструкцією. Історія налічує кілька століть існування системи, призначеної для виведення продуктів згоряння з печі чи каміна. Такі відходи утворюються після згоряння палива печі. Вони дуже токсичні і становлять велику загрозу здоров'ю та життю всіх людей, присутніх у приміщенні. Відомо чимало випадків, коли токсичні продукти горіння спричинили смерть або тяжке отруєння людини і доводилося викликати швидку допомогу.
Для уникнення появи таких ситуацій чистка димоходів камінів та печей має проводитися вчасно. Очищення конструкції необхідно щонайменше раз на рік. Однак якщо камін або піч планується використовувати досить інтенсивно, то процедуру очищення слід виконувати двічі на рік - перед початком опалювального сезону і відразу після його закінчення.